Informatieavond Autisme krijgt vervolg in Amerongen

HOME  |  Kies uw dorp  |  Kalender  |  Informatieavond Autisme krijgt vervolg in Amerongen

Informatieavond Autisme krijgt vervolg in Amerongen

Dit item is verlopen op 20-09-2017.

Autisme is een stoornis die volgens een voorzichtige schatting voorkomt bij 2 op de 1000 mensen. Mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) hebben zorg en steun nodig van hun omgeving, maar autisme wordt niet altijd herkend en begrepen. Vaak lijkt het of men geen invloed kan hebben op het gedrag.

Het Sociale Dorpsteam Amerongen/Leersum/Overberg organiseerde in juni een informatieavond voor ouders van kinderen tot 18 jaar met autisme. Er was een duidelijke presentatie. Deelnemers wisselden ervaringen uit en deelden informatie. Het was een fijne, goed bezochte avond die dinsdag 19 september een vervolg krijgt. Er is een presentatie ‘De manier waarop er binnen ons gezin gepraat, geregeld en gedaan wordt’. Daarna wordt in groepjes gesproken over de rollen in het gezin en hoe u een speelafspraak kunt maken. Er is ook gelegenheid om ervaringen en informatie uit te wissel.

Tijd en locatie

Tijd: 20.00–21.30 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Locatie: Allemanswaard, Allemanswaard 27, Amerongen.

Ook ouders uit andere gemeenten zijn van harte welkom. Bij deze avond zijn consulenten van het Sociale Dorpsteam aanwezig.

Wilt u meer informatie of zich aanmelden? Mail dan naar Bertine van den Bosch, sociaal makelaar: bertine.vandenbosch@samenopdeheuvelrug.nl of bel 06 39 09 58 16.

Startdatum van het evenement 19-09-2017
Starttijd: 20:00
Top
Feedback?