Training ‘Tips voor Langer Fietsplezier’ in Doorn

HOME  |  Samenopdeheuvelrug  |  Kalender  |  Training ‘Tips voor Langer Fietsplezier’ in Doorn

Training ‘Tips voor Langer Fietsplezier’ in Doorn

Dit item is verlopen op 29-05-2018.

Fietsen is goed voor de gezondheid, voor het milieu én het is een typisch Nederlandse activiteit. We leren fietsen op zeer jonge leeftijd en veel van ons blijven dat doen tot op hoge leeftijd. Hoe kunt u zorgen dat u met de jaren veilig kunt blijven fietsen? En waar moet u dan rekening mee houden?

De gemeente Utrechtse Heuvelrug vindt het belangrijk dat iedereen in onze gemeente plezierig en veilig kan (blijven) fietsen. Daarom nodigen wij u van harte uit om mee te doen aan een van de gratis trainingen Tips voor langer fietsplezier op donderdag 7 juni in het Cultuurhuis in Doorn of op woensdag 13 juni bij de Proloog in Amerongen. Deze training organiseren wij in samenwerking met de Fietsersbond en de provincie Utrecht.

Hoe ziet de training er uit?

U komt op uw eigen fiets of e-bike naar de cursus. Na de ontvangst met koffie en thee krijgt u een presentatie over veranderde verkeersregels en -borden. Na een koffiepauze kunt u dan uw fiets of e-bike laten controleren en verschillende typen e-bikes uitproberen. Ook krijgt u fietsgym van een beweegdocente. Rond 12.30 uur krijgt u een lekkere lunch aangeboden. Daarna wordt uw fietsvaardigheid getest op een parcours en gaan we een korte fietstocht door Amerongen of Doorn maken. Na nog een laatste kopje koffie/thee blikken we terug op de dag en ontvangt u een deelnamecertificaat. De ervaring leert dat deze cursusdag leerzaam, interessant en gezellig is. Ook biedt de dag wellicht een mogelijkheid anderen te ontmoeten die op zoek zijn naar een fietsmaatje voor tochten door de omgeving.

Waar en hoe laat?

  • Datum: donderdag 7 juni 2018
  • Locatie: Cultuurhuis, Kerkplein 2 Doorn
  • Tijd: 8.45 tot 16.00 uur (inclusief lunch)

OF

  • Datum: woensdag 13 juni 2018
  • Locatie: De Proloog, Allemanswaard 27 Amerongen
  • Tijd: 8.45 tot 16.00 uur (inclusief lunch)

Aanmelden

Belangstellenden voor de Training ‘Tips Voor Langer Fietsplezier’ kunnen zich – vóór 29 mei – aanmelden via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Deelname is gratis. Wel is het noodzakelijk dat u WA verzekerd bent. U doet op eigen risico mee aan de Fietsveiligheidstraining.

Startdatum van het evenement 07-06-2018
Starttijd: 08:45
Top
Feedback?