Week van de Mantelzorg

HOME  |  Samenopdeheuvelrug  |  Kalender  |  Week van de Mantelzorg

Week van de Mantelzorg

"In de week van 4 tot 10 november vieren we in de gemeente Utrechtse Heuvelrug de Week van de Mantelzorg.

Het doel van deze week is om mantelzorgers te laten merken hoe belangrijk het is dat zij er zijn en hen te bedanken voor hun inzet." vertelt Bertine van den Bosch, sociaal makelaar bij de Stichting Sociale Dorpsteams.

De reguliere inlopen van de Sociale Dorpsteams staan die week in het teken van mantelzorg. Mantelzorgers zijn welkom voor koffie/thee met een petit-fourtje. Zij kunnen het mantelzorgcompliment van € 50 aanvragen en de bol.com bon voor jonge mantelzorgers. Zij kunnen een mooi boeket bloemen in hun lievelingskleur samenstellen of een heerlijke reep chocolade uitzoeken. Zijn er vragen? Er zijn consulenten aanwezig om de vragen te beantwoorden. Bij een aantal inlopen zijn er stoelmassages.

Ook zorginstellingen, vrijwilligersorganisaties en buurtinitiatieven organiseren activiteiten voor mantelzorgers. En ondernemers doen mee! Met bijvoorbeeld een gratis massages, gratis tweede lunch of diner en het verloten van verrassingspakketten.

Bertine vervolgt "Alle acties en activiteiten staan vermeld in het mantelzorgblad VoorElkaar dat vanaf volgende week kan worden opgehaald bij de bibliotheken, sociale dorpsteams, huisartsen in alle dorpen. Ook kan dit blad digitaal worden toegestuurd. In het Gemeentenieuws van 24 oktober komt ook een uitgebreid overzicht. Zet de data dus vast in uw agenda!"

Vragen over deze Week?

Mail dan naar de sociaal makelaar in uw dorp:

Driebergen-Rijsenburg

Sanne Schoonbeek

Maarn, Maarsbergen, Doorn

Diana Stalenhoef

Amerongen, Leersum en Overberg

Bertine van den Bosch

Startdatum van het evenement 04-11-2019
Einddatum van het evenement 10-11-2019
Top
Feedback?