Wie wint de eerste Gouden Soeplepel Utrechtse Heuvelrug?

HOME  |  Samenopdeheuvelrug  |  Kalender  |  Wie wint de eerste Gouden Soeplepel Utrechtse Heuvelrug?

Wie wint de eerste Gouden Soeplepel Utrechtse Heuvelrug?

Dit item is verlopen op 20-01-2018.

Iedereen is welkom op 19 januari in het Cultuurhuis in Doorn. Daar staan 25 soepmakers klaar om het publiek te laten kennismaken met hun soep en het verhaal achter hun soep. In alle soepen zijn lokale ingrediënten verwerkt en de deelnemers hebben er smaakrijke soepen van gemaakt met klinkende namen als ‘Maarnse Zwerfkeiensoep, Pittige Piratensoep, Vergeten Groentesoep en Toffe Aardpeersoep.

De 25 dappere soepmakers uit de Utrechtse Heuvelrug zullen hun soepen te proeven aanbieden aan het publiek én aan een deskundige jury met onder andere Janny van der Heijden (bekend van Heel Holland bakt), André van Aalten, chef van La Provence in Driebergen en burgemeester Frits Naafs. Bij de jurering telt de smaak van de soep én het verhaal achter de soep.

De deelnemers

De deelnemers aan De Gouden Soeplepel zijn: Marielle Lensen, Albert Heijn Leersum, Umah-hai, Cultuurhoek Driebergen, Lairds of Leersum, Piratenkoor Manoverboord, Meewerktuin, Eliza Todasjeva, Mobiele Dorpssoep, Maarsbergen aan Tafel, Vlinders van Immanuël, Werelds Eten, Michaëlkerk, Janina Latawiec, Bert-Jan Lappenschaar en Stef van Helmondt, De Verbinding, In het moment, Dita Haze, Jehuda de Jong. En de SP, OPEN, VVD en de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze vier deelnemers doen mee maar komen niet in aanmerking voor de Gouden, Zilveren en Bronzen soeplepel.  Er is ook een publieksprijs, daarbij telt dat de deelnemer met de meeste stemmen wint.

Alvast kennismaken met de soepmakers en hun soepen? Kijk op de Facebookpagina van De Gouden Soeplepel.

Programma 19 januari

  • 16.00 uur 1-minuutpitches van de soepmakers
  • 16.30 uur soepproeverij voor publiek en jury
  • 17.45 uur jury gaat beraadslagen en de stembus voor de publieksprijs sluit
  • 18.00 uur prijsuitreiking met toelichting van de jury

Aansluitend samen soepen met livemuziek van o.a. piratenkoor Manoverboord

Samen Soepen

Samen soepen is het creëren van mogelijkheden om zoveel mogelijk mensen, organisaties en ondernemers de kans te geven mee te doen en kennis te maken met elkaars verhalen. Dat doen we onder andere door het organiseren van de verbindende soepwedstrijd De Gouden Soeplepel die als doel heeft bij te dragen aan een sterke lokale samenleving.

Wethouder Hans Nijhof zei bij het startsein van de Gouden Soeplepel in september j.l. dat het mooi is dat een succesvol initiatief als de Dorpssoep leidt tot een wedstrijd waaraan alle dorpen in de Utrechtse Heuvelrug mee kunnen doen: “We gaan er in de hele gemeente een smakelijk en verbindend soepzooitje van maken”.

Locatie: Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 1 in Doorn
Startdatum van het evenement 19-01-2018
Starttijd: 16:00
Top
Feedback?