Vacature: Ben jij die jongerenwerker waar wij naar op zoek zijn?! (09-09-2019)

HOME  |  Samenopdeheuvelrug  |  Nieuws  |  Vacature: Ben jij die jongerenwerker waar wij naar op zoek zijn?!

Vacature: Ben jij die jongerenwerker waar wij naar op zoek zijn?! (09-09-2019)

Wie zijn wij?

De Stichting Sociale Dorpsteams in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is de onafhankelijke uitvoeringsorganisatie voor de uitvoering van het Sociaal Domein Opdrachtgever is de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De gemeente telt ongeveer 48.000 inwoners. Binnen de Stichting zijn er verschillende functies. Bijvoorbeeld consulenten die de inwoners van de gemeente ondersteunen bij hun vragen op het gebied van zorg en welzijn, werk en inkomen en zorg voor jeugd. Daarnaast werken er ook jongerenwerkers en sociaal makelaars, die samen de welzijns- en preventieve activiteiten uitvoeren.

Waar ga je werken?

Voor het enthousiaste team Welzijn en preventie zijn we op zoek naar een stevige jongerenwerker met passie en hart voor de jongeren in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Jongerenwerker m/v  (28-30 uur per week)

Wat is het doel van de functie?

Je bent de spil in en het gezicht van twee jongerenaccommodaties. Daar organiseer je, samen met stagiairs en vrijwilligers op verschillende momenten in de week (ook ’s avonds) inlopen en uiteenlopende activiteiten. Ook doe je ambulant werk om contacten met jongeren te leggen en hen uit te nodigen naar de accommodaties te komen. Je hebt samen met collega’s de taak jongeren uit te dagen tot het ontdekken en ontwikkelen van vaardigheden en talenten. Ook heb je een signalerende functie; als een jongere problemen heeft weet je met wie je hem of haar in contact kunt brengen. Je werkt bij dit alles nauw samen met een jongerencoach.

Voor deze functie is noodzakelijk

  • Een relevantie MBO-opleiding
  • Ervaring met het werken met verschillende groepen jongeren

Wat zoeken wij?

Je bent geschikt voor deze functie als je een open, stevige en enthousiaste persoonlijkheid hebt. Je hebt een hart voor jongeren en je kunt op een natuurlijke en duidelijke manier grenzen trekken. Je spreekt jongeren aan en bent betrokken en consequent. Je bent een denkende doener wat inhoudt dat je praktisch ingesteld bent maar dat je doordacht en welbewust handelt. Je hebt aantoonbare ervaring met het werken met verschillende (groepen) jongeren, je weet hoe je kunt aansluiten bij hun denk- en belevingswereld en hoe je hen kunt motiveren en activeren. Je weet dat je een rolmodel voor hen kunt zijn en je wilt en kunt die rol vervullen. Je werkt op die momenten dat jongeren aanwezig zijn en dat betekent dus zowel ‘s avonds als overdag en incidenteel in het weekend of op een feestdag.

Welke competenties heb je?

  • Je maakt heldere afspraken en kunt goed grenzen trekken
  • Je bent makkelijk benaderbaar
  • Je bent praktisch ingesteld
  • Je hebt organisatorische kwaliteiten
  • Je denk in kansen en mogelijkheden

Wat bieden wij?

Wij bieden een leuk team met enthousiaste collega’s en afwisselend en verantwoordelijk werk dat ertoe doet. Deze functie is maximaal gewaardeerd in Schaal 6 CAO Sociaal Werk (SCW II).

Heb je interesse?

Je reactie kun je sturen naar: sollicitaties@samenopdeheuvelrug.nl. De gesprekken zijn gepland voor 24 september (1e ronde) en 25 september (2de ronde).

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Patty van Ziel (Teamleider) via 06 30 60 59 86 of patty.vanziel@samenopdeheuvelrug.nl

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Top
Feedback?