Vacature Consulent met specifieke kennis op het gebied van de jeugdzorg (10-01-2018)

HOME  |  Samenopdeheuvelrug  |  Nieuws  |  Vacature Consulent met specifieke kennis op het gebied van de jeugdzorg

Vacature Consulent met specifieke kennis op het gebied van de jeugdzorg (10-01-2018)

Ben jij een breed inzetbare en generalistische consulent?

Wie zijn wij?

De Stichting Sociale Dorpsteams is een jonge organisatie die in de gemeente Utrechtse Heuvelrug verantwoordelijk is voor de uitvoering van de toegang tot zorg en voor welzijnstaken. Inwoners die vragen hebben op het gebied van zorg en welzijn, werk en inkomen en zorg voor jeugd kunnen hiervoor terecht bij vijf Dorpsteams. Daarnaast is er een belangrijke welzijnstaak welke uitgevoerd worden door jongerenwerkers en sociale makelaar. In de organisatie is ruimte ontstaan voor een
Consulent met specifieke kennis op het gebied van de jeugdzorg voor 24 uur per week.

Wat ga je doen?

Samen met de inwoner ga je op zoek naar antwoorden op vragen over welzijn, zorg, wonen, werk en inkomen en je zet – indien nodig en in overleg met de inwoner – specialistische hulpverlening in. Als consulent kijk je dus breed naar de vraag van de inwoner. Hierbij focus je op de eigen kracht van de inwoner en zijn of haar eigen netwerk voordat er specialistische hulp ingezet wordt. Als consulent heb je daarnaast een coördinerende rol om de hulpverlening te organiseren en werk je bijvoorbeeld nauw samen met ketenpartners, zoals SAVE. Naast je eigen caseload participeer je in de telefoondienst (beantwoorden van vragen en geven van advies), het inloopspreekuur en ben je verantwoordelijk voor een goede administratieve afhandeling van je werkzaamheden.

Wie zoeken we?

Je bent een stevige persoonlijkheid met uitmuntende communicatieve vaardigheden. Je bent bereid om je als consulent al lerend te ontwikkelen en je durft jezelf in dat proces kwetsbaar op te stellen. Daarbij is het belangrijk dat je steeds weer opnieuw samen met de cliënt op zoek gaat naar maatwerkmogelijkheden. Je voelt je medeverantwoordelijk voor een optimale werksfeer waarbij openheid en transparantie kernwoorden zijn. Je bent bereid om te werken in een omgeving zonder al te veel kaders in een nieuwe organisatie. Het hebben van humor en relativeringsvermogen mogen in je profiel niet ontbreken.

Wat vragen wij van je?

  • Minimaal een afgeronde en relevante Hbo-opleiding
  • Kennis en werkervaring op het brede terrein van de jeugdzorg
  • Goede coördinerende eigenschappen om je caseload te kunnen beheren
  • Bereidheid om je te verdiepen in de domeinen welzijn, zorg, wonen en werk en inkomen
  • ‘Gekanteld’ kunnen werken, het aanspreken van de eigen kracht
  • Integraal werken en sociaal domein-breed kijken
  • Kennis van de sociale kaart
  • Een dienstverlenende, zakelijke houding waarbij het menselijke aspect niet uit het oog wordt verloren

Wat bieden wij?

Je gaat werken met fijne, professionele en betrokken collega’s in een organisatie die volop in beweging is. Je standplaats zal Maarn-Doorn zijn. We werken in teams waarbij je samen met de cliënt veel handelingsvrijheid hebt om te zoeken naar maatwerkoplossingen.
De CAO Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening is van toepassing en de inschaling vindt plaats in schaal 8 of 9, afhankelijk van kennis/ervaring. Je hebt recht op pensioenopbouw bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn, een keuzebudget en een loopbaanbudget. Na een proeftijd van twee maanden krijg je een vast dienstverband.

Heb je interesse?

Een korte motivatiebrief en CV kun je voor 5 februari opsturen naar secretariaat@samenopdeheuvelrug.nl.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. De eerste gesprekken vinden plaats op maandagmiddag 12 februari en de tweede gesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 15 februari. Wil je eerst meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Marieus Mulder, teamleider, via 06 – 306 205 70.

te downloaden

Top
Feedback?