Als u als mantelzorger ondersteuning nodig heeft, kunt u contact opnemen met het Sociaal Dorpsteam bij u in de buurt. Zij kijken samen met u welke ondersteuning nodig is.

Aanvragen mantelzorgcompliment

Het mantelzorgcompliment kan worden aangevraagd bij het Sociaal Dorpsteam bij u in de buurt of door het ‘Aanvraagformulier mantelzorgcompliment’ in te vullen en op te sturen naar de gemeente. Als mantelzorger hoeft u niet zelf in onze gemeente te wonen maar de zorgvrager wel. Het aanvraagformulier staat onderaan deze pagina.

Aanvragen kan vanaf 1 september tot 1 februari. Dan staan de aanvraagformulieren ook online. Wanneer er een mantelzorgcompliment is toegekend betalen wij deze aan het eind van het jaar uit. Of later wanneer de aanvraag later is ingediend.

Online aanvraag 23 jaar en ouder met DigiD

Online aanvraag jonge mantelzorger met DigiD

Aanvragen financiële tegemoetkoming

De financiële tegemoetkoming kan worden aangevraagd bij het Sociaal Dorpsteam of met het ‘Aanvraagformulier financiële tegemoetkoming mantelzorgers’.De aanvrager mag één mantelzorger aanwijzen die voor de financiële tegemoetkoming in aanmerking komt. Het aanvraagformulier staat onderaan deze pagina.

Aanvragen respijtzorg, mantelzorgvrijwilliger en mantelzorgmakelaar

Wilt u een beroep doen op respijtzorg, een mantelzorgvrijwilliger of een mantelzorgmakelaar neem dan contact op met het Sociaal Dorpsteam bij u in de buurt. Zij kunnen samen met u kijken welke ondersteuning nodig is.