Vindt u contact met mensen interessant? Wil u contacten leggen en helpen herstellen? Vindt u het mooi om de sfeer in buurten te verbeteren of te helpen zodat mensen in rust met elkaar samen kunnen leven? Wilt u leren uw kwaliteiten uit te breiden en iets goeds te doen voor anderen? Lijkt het u interessant om vrijwilligerswerk te doen in een wereld met mooie oplossingen om relaties tussen buren te verbeteren of te herstellen? Om samen te werken met collega bemiddelaars in een leuk en open team en om jaarlijks deskundigheidsbevordering te krijgen? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk bij Buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling stimuleert bewoners om zelf hun problemen op te lossen met als doel de communicatie te herstellen, zodat iedereen prettig naast elkaar woont. Als buurtbemiddelaar bent u neutraal en kiest u geen partij in een conflict. U brengt mensen in contact en zorgt dat de bestaande problemen bespreekbaar worden. U leidt het gesprek in goede banen en uiteindelijk zijn het de buren zelf die het probleem oplossen. U gaat altijd met z’n tweeën op pad. Voordat u als buurtbemiddelaar start, wordt u getraind tijdens een 3-daagse gecertificeerde basistraining.

Bent u sociaal, open-minded en geïnteresseerd in anderen? Kunt u goed luisteren en heeft u een positieve en neutrale benadering van mensen? Heeft u een paar uurtjes per week tijd (overigens grotendeels door uzelf in te plannen)? Neem dan telefonisch contact op met de coördinator en stel uw vragen in een kennismakingsgesprek via (033) 469 24 20. 

U kunt uw CV met korte motivatie mailen naar: buurtbemiddeling@welzin.nl . Kijk voor meer informatie over Buurtbemiddeling op: op www.problemenmetjeburen.nl(externe link).