Voor onze inwoners zoeken we ondernemende professionals die inhoudelijk sterk zijn. Vanwege uitbreiding van taken hebben we ruimte voor een extra consulent.

Ben jij de consulent die doortastend is en graag voortgang boekt? Geloof jij ook dat coördinatie van zorg belangrijk is om goede hulp en ondersteuning te bieden aan inwoners? Luister je met respect naar mensen en neem je de tijd om door te vragen? Dan ben jij op je plek als consulent bij de Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug!

Wie zijn we?

Wij zijn de Stichting Sociale Dorpsteams. Voeren in opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug taken uit op het gebied van de Wmo, Jeugdwet en Welzijn. We werken voor en samen met de inwoners van de Utrechtse Heuvelrug.  We verzorgen het jongerenwerk en werken aan een sterke lokale samenleving. We geven advies en informatie, waarbij we aandacht hebben voor toeleiding tot informele ondersteuning. We bieden basishulp en leiden toe tot een Wmo- of  Jeugdhulpvoorzieningen en indien nodig coördineren we de zorg en dienstverlening. We doen dat vanuit 3 dorpsteams met elk een ‘eigen’ werkgebied. Omdat we een kleine organisatie zijn is er veel ruimte voor eigen initiatief, zijn we flexibel en kunnen we voortvarend handelen. Onze teams bestaan uit collega’s die daar sterk in zijn, zowel individueel als samen. We zijn de spin in het (sociale) web in ‘onze’ dorpen.

Wat ga je doen?

Door een brede uitvraag op de zorgen en krachten breng je de situatie van een bewoner zo compleet mogelijk in kaart. Hierbij redeneer je vanuit de hulpvrager en zijn/haar omgeving. Je stelt samen met de inwoner een plan op maat op en biedt mogelijk (kortdurende-)ondersteuning. Indien nodig coördineer je de zorg en leid je toe naar gespecialiseerde ondersteuning, zoals schuldhulpverlening, GGZ behandeling, trajectbegeleiding naar onderdak, of vraag je een WMO-voorziening, zoals persoonlijke begeleiding via een zorgaanbieder aan. Daarnaast pak je meldingen omtrent huiselijk geweld op.

Wie ben jij?

Je bent een professional met een lerend onderzoekende houding. Je kunt normaliseren, denkt in mogelijkheden en werkt empowerend. Je kunt zelfstandig en goed samen werken en weet op tijd hulp te vragen. Je hebt ervaring met risico-inschatting en meervoudige problematiek en beschikt over uitstekende  sociale en communicatieve vaardigheden.

Je basishouding is dat je inwoners en hun netwerk faciliteert om tot eigen keuzes en een eigen plan te komen. Je hebt als zorgprofessional ruime ervaring met complexe (GGZ) problematiek en huiselijk geweld. Daarnaast heb je affiniteit met financiële hulpvragen. Ervaring met zorgmijders is een pre.

Verder nog iets?

Jazeker! We verwachten een relevante afgeronde HBO opleiding; Sociaal Psychiatrisch Verpleegkunde (SPV), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Social Work. Ook is het een pre als je bekend bent met de sociale kaart van de Utrechtse Heuvelrug e.o.

Wat bieden wij?

We vragen wat van je, maar daar staat natuurlijk ook wat tegenover. Bij ons krijg je een prima salaris (schaal 9, cao Sociaal Werk), een individueel keuzebudget en mogelijkheden om je verder te professionaliseren via een loopbaanbudget. Daarnaast bieden we professionele én leuke collega’s die werken in integrale dorpsteams en expertiseteams (Wmo expertiseteam, jeugd etc), werkbegeleiding en intervisie, en een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging/vaste aanstelling.

Herken jij je in dit profiel?

Nieuwsgierig geworden, maar wil je eerst meer informatie? Judith Maljaars, teamleider beantwoord graag jouw vragen. Zij is te bereiken op nummer: 06 30 60 59 86.

Overtuigd?

Solliciteer dan direct via sollicitaties@samenopdeheuvelrug.nl. We kijken uit naar je motivatie en CV.