Voor onze inwoners zoeken we ondernemende professionals die inhoudelijk sterk zijn.

Ben jij iemand die doortastend is en graag voortgang boekt? Luister je met respect naar mensen en neem je de tijd om door te vragen? Dan ben jij op je plek als consulent bij de sociale dorpsteams Utrechtse Heuvelrug.

Wie zijn we?

Wij zijn de Stichting Sociale Dorpsteams. Voeren in opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug taken uit op het gebied van de WMO, Jeugdwet en Welzijn. We werken voor en samen met de inwoners van de Utrechtse Heuvelrug.  We verzorgen het jongerenwerk en werken aan een sterke lokale samenleving. We geven advies en informatie, waarbij we aandacht hebben voor toeleiding tot informele ondersteuning. We bieden basishulp en leiden toe tot een WMO- of  Jeugdhulpvoorzieningen en indien nodig coördineren we de zorg en dienstverlening. We doen dat vanuit 3 dorpsteams met elk een ‘eigen’ werkgebied. Omdat we een kleine organisatie zijn is er veel ruimte voor eigen initiatief, zijn we flexibel en kunnen we voortvarend handelen. Onze teams bestaan uit collega’s die daar sterk in zijn, zowel individueel als samen. We zijn de spin in het (sociale) web in ‘onze’ dorpen.

Wat ga je doen?

Je hoofdtaak is passende ondersteuning tijdig en zo nabij mogelijk maken voor inwoners die dit nodig hebben, zodat ze zelfredzaam blijven  en “mee kunnen doen” (participeren) in de samenleving.  Meestal ga je op gesprek bij inwoners en onderzoek je met hen en het netwerk wat er precies aan de hand is. Door een brede uitvraag op de zorgen en krachten breng je de situatie zo compleet mogelijk in kaart.  Je beoordeelt en bespreekt met de inwoner of en welke voorziening of hulpvorm nodig is en aansluit bij diens leefsituatie en gezondheid. Indien nodig coördineer je de ondersteuning en werk je samen met uiteenlopende partners in het sociaal domein.

Wie ben je?

Je bent een professional met een lerende en onderzoekende houding. Je kunt zelfstandig werken en weet ook op tijd hulp te vragen. Je kunt normaliseren, denkt in mogelijkheden en werkt empowerend. Je hebt ervaring met risico-inschatting en met  meervoudige problematiek en beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

Verder nog iets?

Ja zeker! We verwachten dat je relevant en minimaal HBO opgeleid bent. Daarnaast vinden we het fijn als je werkervaring hebt. Het is van belang dat je kennis en ervaring hebt met wet- en regelgeving op het gebied van WMO en PGB.  Het is een vereiste dat je ervaring hebt met het behandelen van aanvragen op het gebied van huishoudelijke hulp, rolstoelen, vervoersvoorzieningen, dagbesteding, begeleiding, woonvoorzieningen en woningaanpassingen.

Wat bieden wij? 

We vragen wat van je, maar daar staat natuurlijk ook wat tegenover. Bij ons krijg je een prima salaris (schaal 9, CAO Sociaal Werk), een individueel keuzebudget en mogelijkheden om je verder te professionaliseren via een loopbaanbudget. Daarnaast bieden we professionele én leuke collega’s die werken in integrale dorpsteams en expertiseteams (WMO expertiseteam, jeugd etc), werkbegeleiding en intervisie, en een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging/vaste aanstelling.

Herken jij je in dit profiel?

Nieuwsgierig geworden, maar wil je eerst meer informatie? Mike Cretier beantwoordt graag jouw vragen. Je kunt hem bereiken op nummer: 06 30 62 05 70.

Overtuigd?

Solliciteer dan direct via sollicitaties@samenopdeheuvelrug.nl. We kijken uit naar je motivatie en CV. Die zien we graag tegemoet. De eerste gesprekken staan gepland voor 15 juni 2022, de tweede gesprekken staan gepland voor 20 juni 2022.