Heuvelrug Sportief en Gezond

Gezocht: enthousiaste mensen die willen helpen om Fietsmaatjes in Doorn en Driebergen-Rijsenburg op te zetten. Fietsmaatjes is voor mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen willen of kunnen. Samen met vrijwilligers trekken ze er op een duofiets met elektrische trapondersteuning op uit. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, meer in beweging en krijgen ze meer contact. Samen lekker fietsen en genieten. Het doel is dit ook mogelijk te maken in Doorn en Driebergen.

Fietsmaatjes al 35 jaar succesvol

Het programma Fietsmaatjes is al in 35 gemeenten in Nederland succesvol. De organisatie erachter, Fietsmaatjes.NL, krijgt van Het Oranje Fonds de mogelijkheid het programma in Nederland uit te breiden. Lokale organisaties worden opgericht en ondersteund. Zo hoeft het wiel niet opnieuw uitgevonden te worden. Ook kan er sneller op de duofiets worden gestapt. Voor meer informatie, kijk op: www.fietsmaatjes.nl(externe link).

Informatiebijeenkomst woensdag 31 augustus

Bent u enthousiast en wilt u meer weten over Fietsmaatjes? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op woensdag 31 augustus om 19.30 uur op de Oranjelaan 73 in Driebergen.

Aanmelden kan bij: Arda Thijssen, Buurtsportcoach Utrechtse Heuvelrug, arda@heuvelrugsportiefengezond.nl, 06 31 93 29 89.

Twee heren op een elektrische duo-fiets
(Foto: Ruud van der Loos)