Voor onze Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug zoeken wij een Gedragswetenschapper volwassenen (16-24 uur per week)

Wie zijn wij?

Wij zijn de Stichting Sociale Dorpsteams. In opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug voeren wij taken uit op het gebied van de Wmo, Jeugdwet en Welzijn. We werken voor en samen met de inwoners van de Utrechtse Heuvelrug, verzorgen het jongerenwerk en werken aan een sterke lokale samenleving. We geven advies en informatie, waarbij we aandacht hebben voor toeleiding tot informele ondersteuning. We bieden basishulp en leiden toe tot een Wmo- of Jeugdhulpvoorzieningen en indien nodig coördineren we de zorg en dienstverlening.  
Dit doen we vanuit drie dorpsteams met elk een ‘eigen’ werkgebied. Omdat we een kleine organisatie zijn is er veel ruimte voor eigen initiatief, zijn we flexibel en kunnen we voortvarend handelen. Onze teams bestaan uit collega’s die daar sterk in zijn, zowel individueel als samen. We zijn de spin in het (sociale) web in ‘onze’ dorpen.

Wat is het doel van de functie?

Je geeft vakinhoudelijk ondersteuning, adviseert en coacht professionals over kernbeslissingen rondom veiligheid en het plan van aanpak, zodat zij volwassenen en jeugdigen en/of hun gezin professioneel kunnen begeleiden. De professionals blijven zelf verantwoordelijk voor de casuïstiek en betrekken de gedragswetenschapper wanneer dat nodig is bij het nemen van kernbeslissingen en in alle gevallen waarbij onveiligheid dreigt. Je neemt actief deel aan relevante externe overleggen en bouwt aan een netwerk voor inhoudelijke ontwikkeling, beleid en methodieken. Jij bent verantwoordelijk voor het bevorderen van de kwaliteit van de uitvoering binnen de Sociale Dorpsteams. Je verzorgt casuïstiek- en caseloadbesprekingen en geeft voorlichting met als doel de deskundigheid te vergroten. Inhoudelijk adviseer en coach je professionals uit de Dorpsteams. Je bent verbindend, analytisch en hebt een duidelijke visie voor ogen. Samen met je collega's wil je dagelijks het maximale resultaat behalen om jongeren met complexe casuïstiek een helpende hand te bieden.

We zoeken een gedragswetenschapper die zich ook richt op volwassenen met GGZ-problematiek.

Voor deze functie is noodzakelijk:

  • Een opleiding psychologie orthopedagogiek of ontwikkelingspsychologie
  • Focus en affiniteit en ervaring met volwassenen, GGZ en jongerenwerk (minimaal 2-4 jaar aantoonbare werkervaring) 
  • Kennis van het jeugdzorgsysteem, (ontwikkelingen in) (crisis) interventies samenwerkingsafspraken in de keten jeugd en relevante wet- en regelgeving
  • Kennis over jeugdzorg en veiligheid binnen gezinnen, sociaal domein en onderwijs
  • Kennis van onderzoeksmethoden- en technieken en van procedures- en richtlijnen

Wat zoeken wij?

Een gedragswetenschapper met een duidelijke visie op normaliseren en deze ook kan overbrengen op anderen. Een professional die in staat is rust en overzicht te bewaren ondanks de ernst of spoed van de situatie. Die besluitvaardig is bij het nemen van kernbeslissingen rondom veiligheid en constructief meedenkt over de interventies die moeten worden ingezet. Analytisch en communicatief sterke collega met bovenal een brede kijk op het vakgebied.

Wat bieden wij?

Wij bieden een leuk team met enthousiaste collega’s en afwisselend en verantwoordelijk werk dat ertoe doet.  Deze functie is gewaardeerd in Schaal 10 CAO Sociaal Werk.

Heb je interesse?

Wij kijken uit naar jouw reactie! Dit mag door het sturen van je cv en korte motivatie ter attentie van Elsbeth Vogel (directeur-bestuurder). Solliciteren kan via sollicitaties@samenopdeheuvelrug.nl.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Marina Berendsen (HR adviseur). Zij is te bereiken op telefoonnummer 06 83 95 78 24. Voor inhoudelijke vragen kan je terecht bij Hendriet Borreman (Teamleider & expertise volwassenen) op telefoonnummer 06 23 00 04 29.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.