Kunt u door ziekte, een beperking of ouderdom niet meer alles zelf doen in uw huishouden? In de Sociale Kaart(externe link) ziet u welke organisaties in uw dorp hulp bij het huishouden aanbieden. Heeft u meer hulp nodig? Dan kunnen wij u helpen met een voor u passende oplossing.

Hoe werkt het?

Welke hulp u krijgt hangt af van wat voor u de beste oplossing is. Eerst kijken wij of algemene hulp genoeg is. Als blijkt dat het nodig is kunt u bij ons individuele hulp bij het huishouden aanvragen. Die individuele hulp is dan een hulp bij het huishouden of een geldbedrag, zodat u de hulp zelf kunt inhuren (persoonsgebonden budget).

De Individuele hulp komt twee uur per week. In sommige medische situaties kan het meer zijn, bijvoorbeeld als u anders niet meer thuis kunt blijven wonen. U mag altijd meer uren huishoudelijke inhuren maar dat betaalt u dan zelf.

Huishoudelijke hulp aanvragen?

Neem contact op met de Sociale Dorpsteams. Een consulent van de dorpsteams gaat met u in gesprek. U geeft aan waar u hulp bij nodig hebt. In het gesprek wordt samen met u gekeken naar de beste oplossing.

Een eigen bijdrage betalen

Soms betaalt u een eigen bijdrage. Hoeveel dat is hangt af van uw inkomen, uw persoonlijke situatie en de hulp die u krijgt.