Kunt u door ziekte, een beperking of ouderdom niet meer alles zelf doen in uw huishouden? In de Sociale Kaart ziet u welke organisaties in uw dorp u hierbij kunnen helpen. Meer hulp nodig? Wij helpen u met een voor u passende oplossing.

Hoe werkt het?

Welke hulp u krijgt hangt af van de beste oplossing voor u. Eerst kijken wij of u geholpen bent met algemene hulp. Als blijkt dat het nodig is kunt u individuele hulp aanvragen. Wij bieden dan hulp in het huishouden of een persoonsgebonden budget (een geldbedrag, zodat u de hulp zelf kunt inhuren).

Individuele hulp is in principe twee uur per week. In sommige medische situaties kan het meer zijn, bijvoorbeeld als u anders niet meer thuis kunt blijven wonen. U mag altijd meer uren huishoudelijke inhuren maar dat betaalt u dan zelf.

Soms betaalt u een eigen bijdrage. Hoeveel dat is hangt af van uw inkomen, uw persoonlijke situatie en de hulp die u krijgt.

Huishoudelijke hulp aanvragen?

Neem contact op met de Sociale Dorpsteams. Een consulent van de dorpsteams gaat met u in gesprek. U geeft aan waar u hulp bij nodig hebt. In het gesprek wordt samen met u gekeken naar de beste oplossing.