Het overkomt de meeste mensen wel eens; vergeten een rekening te betalen. Of mensen hebben het geld er eventjes niet voor en denken: ‘Dat doe ik later deze maand wel’. Wat als dit regelmatig gebeurt en u het overzicht over uw financiële administratie kwijtraakt? Dan loopt u misschien wel een betalingsachterstand op of raakt u in de schulden.

Wacht niet te lang

Elizabeth Meerkerk, coördinator Schulddienstverlening bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD): ,,We zien tegenwoordig steeds vaker dat mensen problemen hebben om rond te komen. Het gaat vaak om mensen die een belangrijke levensgebeurtenis meemaken, zoals een scheiding of verlies van een baan. Maar ook de hogere energiekosten kunnen problemen veroorzaken. Wij proberen zoveel mogelijk te helpen door advies te geven en waar nodig langduriger hulp te bieden door samen te kijken hoe het opgelost kan worden.”

Vroegsignalering

Heeft u een betalingsachterstand van huur, energie of water? Of loopt u achter met het betalen van uw zorgverzekeraar? Woningcorporaties, energie- en waterleveranciers en zorgverzekeraars geven deze betalingsachterstanden door aan het team 'Vroeg in Actie', zodat zij u hulp kunnen aanbieden. Een medewerker neemt contact met u op om samen te kijken hoe u het beste geholpen kunt worden. Herkent u hierin iets van u zelf?

Dan is het belangrijk dat ook u hulp zoekt. Vroeg signaleren helpt om u ‘vroeg’ te helpen zodat uw problemen niet groter worden.

Gratis hulp

Lukt het u niet meer om alle rekeningen te betalen, kom dan ‘vroeg’ in actie. Neem contact op met de afdeling Schulddienstverlening van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) en praat over uw situatie. Zij bieden gratis budgetbeheer of hulp bij schulden.

De afdeling Schulddienstverlening is op werkdagen telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 17.00 uur via: 030 692 95 00. Mailen kan ook: schuldhulp@rsdkrh.nl.

Kijk voor meer informatie op: www.rsdkrh.nl/hulp-bij-geldzorgen(externe link).