Inwoners van de Utrechtse Heuvelrug kunnen weer terecht bij de inloopspreekuren en Grip op Geld van de Sociale Dorpsteams, voor hulpvragen op het gebied van jeugdhulp, welzijn, ouderenzorg en financiën.

De spreekuren vinden de komende tijd plaats op de volgende drie locaties:

  • Amerongen (Inloop Dorpsteam + Grip op Geld) op dinsdag 14.00-16.00 uur, Bibliotheek, Allemanswaard 51
  • Doorn (Inloop Dorpsteam + Grip op Geld) op donderdag 10.00-12.00, Cantina van het Cultuurhuis, Kerkplein 2
  • Driebergen-Rijsenburg (Grip op Geld) op dinsdag 10.00-11.30 uur, Bibliotheek, Hoofdstraat 164
  • Driebergen-Rijsenburg (Inloop Dorpsteam) op woensdag 09.30-12.30 uur, Bibliotheek, Hoofdstraat 164

Bij de financiële spreekuren ‘Grip op Geld’ kan iedereen terecht, ook voor (hulp bij) belastingaangifte, berekening van toeslagen, etc. Ook inwoners met een betaalde baan kunnen hier terecht voor budgetadvies, hulp bij moeilijke brieven met een financieel karakter, het invullen van formulieren en vragen over financiën, schulden en afbetalingen. Er wordt dan ook bekeken of inwoners in aanmerking komen voor andere voorzieningen. Het is een samenwerking van, Sociaal Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug, Regionale Sociale Dienst; Schuldhulpverlening, Formulierenbrigade, Humanitas, Schuldhulpmaatje, Sociaal Raadslieden.

RIVM-richtlijnen

Het Sociaal Dorpsteam houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Dat vragen wij ook van onze bezoekers. De Sociale Dorpsteams zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-13.00 uur via (0343) 56 58 00.