Jeugd-GGZ is geestelijke gezondheidszorg voor kinderen tot 18 jaar die zich minder goed kunnen ontwikkelen door psychische problemen. Bijvoorbeeld door autisme, ADHD, dyslexie, verslaving of depressie. Jeugd-GGZ moet de psychische problemen verhelpen of voorkomen dat ze erger worden.

De huisarts, jeugdarts of een consulent van het Sociale Dorpsteam kan uw kind verwijzen naar de geestelijke gezondheidszorg. De behandeling is vaak in de vorm van gesprekken en deze kunnen thuis of op locatie, bijvoorbeeld op school. Soms gebeurt dat ook in een kliniek. Bijvoorbeeld door uw kind overdag een behandeling te laten volgen of voor een bepaalde tijd op te nemen in de kliniek.

Informatie of aanvragen?

Heeft u behoefte aan informatie of wilt u in aanmerking komen voor ondersteuning? Neem dan contact op met de Sociale Dorpsteams. De consulent of huisarts zoekt samen met u een zorgaanbieder die bij u past via de website www.zorgleverancierszou.nl(externe link). Soms is er een wachttijd. Dan kan de consulent met u bekijken of een andere aanbieder wenselijk is of dat er tijdens de wachttijd wat anders geregeld moet worden.