Join Us start een groep in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede in samenwerking met de gemeenten en met de jongerenwerkers.

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch voelt 8% van de jongeren zich elke dag alleen. Dat zijn zo’n 200.000 jongeren in Nederland. Deze jongeren vinden het lastig om anderen jongeren te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Join Us is er voor deze jongeren vanaf oktober ook in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Sociaal sterker worden

Join Us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug en in Wijk bij Duurstede starten op woensdag 19 oktober de eerste groepen. In eerste instantie voor jongeren tussen ongeveer 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Altijd jezelf zijn

Lola-Kay vertelt over haar deelname aan Join Us. ,,Ik had het gevoel dat niemand me leuk vond en dat ik niet goed genoeg was. Ik heb toen op internet gezocht of er iets bestond waar je vrienden kon maken. Zo kwam ik bij Join Us.” Inmiddels is Lola-Kay uitgestroomd en blikt ze terug. ,,Bij Join Us kun je altijd jezelf zijn en je kunt er ook een stuk zelfverzekerder van worden. Ik merkte bij Join Us dat ik wél goed genoeg was en kan nu op andere plekken ook beter laten zien wie ik ben.” 

Kom erbij: Join Us!

Ben je nieuwsgierig naar Join Us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. Op www.join-us.nu(externe link) vind je informatie en ervaringsverhalen van jongeren. Join Us is ook actief in bijvoorbeeld Zeist, Houten, Soest, Amersfoort, Stichtse Vecht en Utrecht.