We merken het allemaal: dagelijkse boodschappen worden duurder en de energierekening stijgt. Steeds meer gezinnen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Zij kunnen een beroep doen op de Voedselbank. Alleenstaanden komen in aanmerking voor een boodschappenpakket wanneer zij per maand minder dan €300 aan boodschappen te besteden hebben. Voor ieder extra persoon in het huishouden, wordt dit bedrag met €110 verhoogd.

Het boodschappenpakket kan wekelijks op vrijdagochtend worden opgehaald bij het uitgiftepunt in Doorn of Leersum. Het pakket bevat verse producten zoals melk, brood, eieren en groenten, en houdbare producten zoals broodbeleg, pasta, koffie en thee. Iedere week zitten er andere producten in het pakket. Hoe meer mensen in het gezin, hoe groter het pakket. Gemiddeld scheelt het per week wel €40 tot €50.

De Voedselbank Utrechtse Heuvelrug is al meer dan 10 jaar actief binnen onze gemeente. Wekelijks verstrekken zij boodschappenpakketten aan inwoners die onder de armoedegrens leven. Landelijke of lokale ondernemers en bewoners bieden de levensmiddelen voor deze boodschappenpakketten gratis aan. Een groep vrijwilligers haalt wekelijks de producten op, pakt de pakketten in en reikt deze uit aan inwoners.

Wilt u ook een boodschappenpakket aanvragen? Dat kan via Grip op Geld. Zij beoordelen of u hiervoor in aanmerking komt.

Grip op Geld inloopspreekuren

  • Amerongen: dinsdag 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek, Allemanswaard 51
  • Doorn: donderdag 10.00-12.00 uur in Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2
  • Driebergen: dinsdag 10.00-11.30 uur in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164

U kunt voor meer informatie of hulp bij aanmelding ook Voedselbank Utrechtse Heuvelrug bellen, 06 13 85 22 05 of kijken op www.voedselbankutrechtseheuvelrug.nl(externe link).