Marios Papaioannou is aangesteld als de nieuwe jongerenwerker in Amerongen, Leersum en Overberg. Sinds 1 april is hij in dienst en hij gebruikt deze eerste periode om een beeld te krijgen van wat er speelt in de verschillende dorpen en jeugdcentra en om de jongeren te leren kennen. Een gescheurde achillespees houdt hem even van de straat, maar het inwerken gaat door.

De eerste weken zijn Marios goed bevallen: ,,Alle ontmoetingen zijn tot nu toe erg leuk en geven al een redelijk beeld wat het werk in gaat houden. Ik heb zin om met de jongeren aan de slag te gaan en ze verder te leren kennen. Het opbouwen van relatie en het vertrouwen winnen is daarbij heel belangrijk. Ik zal daarom vaak aanwezig zijn bij de inloopmomenten in de jongerenruimtes, The Lounge in Leersum en Time-Out in Amerongen.”

Intens

Marios is 40, komt uit Tiel, heeft een gezin en speelt basketbal: ,,Hiervoor werkte ik 15 jaar als woonbegeleider, de laatste jaren op een VIC-woning, very intensive care. Dat was behoorlijk intens en het werd steeds lastiger uitleggen aan m’n gezin als ik weer met blauwe plekken of schrammen thuiskwam. De vacature voor jongerenwerker stuurde een vriendin naar me door en dat leek me hartstikke leuk. Ik werd gebeld voor een gesprek en nu staan we hier.”

Marios Papaioannou is aangesteld als de nieuwe jongerenwerker in Amerongen, Leersum en Overberg

Structuur

Het werk is behoorlijk divers. Marios: ,,Naast de inlopen ga ik activiteiten organiseren en ben ik ook op straat te vinden om jongeren te spreken. Ik zal ze steeds naar de inlopen proberen te krijgen. Dat is een veilige omgeving en daar kan ik met ze werken. Ik merk bijvoorbeeld dat ze structuur missen, regels om zich aan te houden en hoe we dat samen vormgeven. Jongeren hier zijn pienter, vriendelijke en van goede wil. Een beetje structuur helpt ze verder en zorgt voor minder ervaren overlast door de omgeving.”

Nieuwe collega

Marios is heel blij dat hij er per 1 juni nog een nieuwe collega bij krijgt: ,,Dan wordt er een nieuwe jongerencoach aan het team Amerongen/Leersum/Overberg toegevoegd, meer gericht op het individu en bijvoorbeeld voorlichting op scholen. Samen hebben we veel meer armslag om onze doelen te bereiken.”

Premium artikel uit Nieuwsblad De Kaap / Stichtse Courant 10 mei 2023