Wethouder Karin Oyveaar opende eind september de bijeenkomst van de lokale coalitie Kansrijke Start in de Utrechtse Heuvelrug. Tijdens de bijeenkomst in het Cultuurhuis in Doorn is er vooruit gekeken naar de ambitie voor het komende half jaar. Ook werden de behaalde resultaten met elkaar gedeeld. De lokale coalitie is een samenwerking tussen professionals die werken aan een goede start rond de eerste 1000 dagen van een kind. Tijdens de bijeenkomst is ook een eerste versie van een digitale sociale kaart getoond. Via deze kaart kunnen professionals elkaar beter vinden.

Met de woorden “Alle kinderen verdienen een goede en gelijkwaardige start in het leven. Daarvoor slaan we de handen ineen”, opende de wethouder de bijeenkomst. Verder legde een jeugdverpleegkundige uit dat zij, vanuit de jeugdgezondheidszorg van de GGD regio Utrecht, sinds 1 juli 2022 huisbezoeken brengen aan aanstaande ouders. Een mooie volgende stap sinds de coalitie rond Kansrijke Start begon in 2021.

Voor de bijeenkomst waren coalitiepartners en hun managers uitgenodigd. De bijeenkomsten zijn een moment om te netwerken en kennis met elkaar te delen. Dit komt de coalitie en de samenwerking ten goede. Verder is tijdens deze bijeenkomst de eerste versie van de sociale kaart getoond. Een website die zorgverleners en andere professionals helpt om elkaar beter te kunnen vinden in het werkveld.

De lokale coalitie Kansrijke Start is een samenwerkingsverband van huisartsen, verloskundigen, jeugdgezondheidszorg, welzijnspartijen en vele anderen die zich samen inzetten om het netwerk rondom kwetsbare gezinnen en kinderen in de eerste 1000 dagen van een kind te versterken. Dit begint voor de zwangerschap en loopt tot en met het tweede levensjaar na de geboorte.

Deelnemers in de raadzaal in het Cultuurhuis in Doorn