Vrijdag 18 juni is Leersum en een deel van Maarsbergen getroffen door een kort, maar zeer heftig noodweer. Geen windhoos, maar een verwoestende valwind - zo vernamen we later van weersdeskundigen - richtte in korte tijd een enorme ravage aan in met name het Lombokbos, de Lomboklaan en de aangrenzende straten tot bij een boerderij in ons buitengebied. Bomen die omvielen als luciferhoutjes, rondvliegende dakpannen, schuttingen, tuinmeubilair enz. zorgden in korte tijd voor een ravage die zijn weerga niet kent. Achteraf is het een wonder dat er, op een aantal gewonden na, geen ernstige slachtoffers zijn gevallen.

De schrik bij veel inwoners is groot en ook de materiële schade. Zo hebben ruim honderd inwoners afgelopen weekend het informatiepunt in De Binder bezocht om bij de gemeente en/of Salvage (vertegenwoordiging van de verzekeraars) hun verhaal te doen en/of hun schade te melden. Ook het speciale gemeentelijke informatienummer is in het weekend ruim 300 keer gebeld.

Hulp nodig?

Sociaal Dorpsteam

Ook de komende dagen kunt u nog met vragen of zorgen zitten over de gevolgen van de storm. Daarvoor zit het Sociaal Dorpsteam van maandag 21 juni tot vrijdag 25 juni van 10.00 tot 11.00 uur in de Binder. U kunt daar zonder afspraak binnenlopen en vragen stellen over ondersteuning en zorg, als u daar zelf niet uitkomt. Blijf er niet mee zitten en kom gerust langs. U kunt het Sociaal Dorpsteam ook bellen: (0343) 56 58 00, tussen 09.00 en 13.00 uur.

Pastorale zorg

U kunt ook contact zoeken met de kerken voor ondersteuning via pastorale zorg. U kunt de volgende contactpersonen daarvoor benaderen:

Geestelijke hulp nodig

Via uw huisarts of huisartsenpost kunt u in contact worden gebracht met de GZZ.

Andere hulp na crisis