Blauwe plekken, een slecht gebit, een onverzorgd uiterlijk, een kind dat ineens veel stiller of juist heel onrustig is, het kunnen allemaal tekenen van kindermishandeling zijn. En nog veel vaker is het niet zo zichtbaar. 

Is jouw eigen thuissituatie niet fijn of maak je je zorgen om een kind in jouw omgeving? Blijf er niet mee rondlopen. Misschien is er niets aan de hand, maar wat als je zorgen terecht zijn? Je kunt iets doen door erover te praten of om advies te vragen.

In de Week tegen Kindermishandeling benadrukt wethouder Chantal Broekhuis het belang van oplettendheid: ,,Soms lopen spanningen op in gezinnen, met als gevolg dat er een onveilige situatie voor een kind ontstaat. Verwaarlozing, mishandeling zelfs misbruik komt in alle milieus voor. Laten we onze ogen hiervoor open houden en tijdig aan de bel trekken. Zodat hulpverleners erger kunnen voorkomen.”

Kom in actie

Heb je vermoedens van kindermishandeling? Twijfel niet maar kom in actie! De Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug kan helpen. Neem gerust contact op.

Of neem contact op met VeiligThuis via 0800 2000 of de (gratis en anonieme) chat op www.veiligthuis.nl.

Bekijk ook hun speciale Week tegen Kindermishandeling pagina.

Is er direct gevaar? Bel dan altijd 112.