Logeerzorg: "Hij wordt nog meer verwend dan thuis" (11-11-2019)

HOME  |  Samenopdeheuvelrug  |  Nieuws  |  Logeerzorg: "Hij wordt nog meer verwend dan thuis"

Logeerzorg: "Hij wordt nog meer verwend dan thuis" (11-11-2019)

Gijs Jongeleen (75) kreeg zeven jaar geleden een herseninfarct. Vanaf het moment dat hij uit het ziekenhuis kwam, zorgt zijn vrouw Greet (72) voor hem. Greet doet dat met alle liefde, maar zij heeft ook af en toe tijd voor zichzelf nodig. Het echtpaar maakt daarom gebruik van de mogelijkheid van logeerzorg. Gijs gaat dan een poosje naar een zorginstelling en Greet kan een paar dagen of langer weg. Greet laat haar man altijd met een gerust hart achter: ‘Ik weet gewoon dat hij goed verzorgd wordt.’

Logeerzorg is bedoeld om mantelzorgers een tijdje te ontlasten. Mantelzorgers zijn mensen die onbetaald langer dan drie maanden voor iemand met een ziekte of beperking zorgen. Greet helpt haar man onder meer met eten, zorgt ervoor dat de douchestoel op zijn plek staat, geeft hem medicijnen en gaat mee naar de arts en de fysiotherapie.

Spannend

,,Eigenlijk ben ik daar allemaal best wel druk mee”, zegt Greet. ,,Toen ik via Steunpunt Mantelzorg hoorde van de logeermogelijkheid, zeiden mijn kinderen direct: ma, dat moet je doen, want je moet het wel vol zien te houden. Het was in het begin wel afwachten of hij op een goede plek zou komen.”

Gijs geeft eerlijk toe dat hij het de eerste keer spannend vond. ,,Ik wist niet wat mij allemaal overkwam. Ik moest het allemaal nog uitvogelen en ik kreeg moeilijk contact met de mensen in de zorginstelling. De keren daarna had ik meer contact. Op het laatst zei ik tegen de mensen: nou tot volgend jaar, dan kom ik weer logeren.”

Australië

Greet merkt dat de weekjes weg haar goed doen. ,,Op vakantie maak ik andere dingen mee en doe ik nieuwe ervaringen op. Soms kom ik vermoeider thuis, maar is mijn hoofd vrij. En daardoor kan ik het weer beter aan.” Gijs vond dat allemaal prima, want hij is er ook even uit. ,,Het bevalt me goed, ik vind het helemaal positief dat dit kan. Ik zou het ook zeker aan anderen aanraden. Ik word echt in de watten gelegd.” Greet: ,, Hij wordt er nog meer verwend dan thuis.”

Meer informatie

Woont u in de gemeente Utrechtse Heuvelrug? Wilt u meer weten over logeerzorg? Neem dan contact op met Annemieke van Veen, regionaal coördinator logeerzorg via: logeerzorg@zeist.nl of bel: 06 46 44 12 36.

Top
Feedback?