Sociaal Raadslieden Zeist kijkt gratis met u mee en wijst u de weg

Nederland kent veel wetten en regels over belastingen, werk, wonen, inkomen, uitkeringen of schulden. Het is niet makkelijk om ze allemaal te kennen. Daardoor zit bijna iedereen wel eens met vragen. De Sociaal Raadslieden helpen u graag. Zij geven informatie, advies en helpen u bij vragen en problemen. Ook kijken zij met u mee als u geldzorgen heeft door bijvoorbeeld de hoge energiekosten en duurdere boodschappen. Samen kijkt u naar uw inkomsten en uitgaven en of er regelingen zijn waar u gebruik van kunt maken. De Sociaal Raadslieden helpen u gratis.

Ontvangt u alle regelingen waar u gebruik van kunt maken?

De Sociaal Raadslieden kunnen ook een inkomenscheck voor u doen. Dat is goed om te doen bij belangrijke gebeurtenissen, zoals trouwen of samenwonen, maar ook bij scheiding, het krijgen van een kindje of verandering van werk en bij pensionering. De Sociaal Raadslieden checken de hoogte van uw loon, uitkering, pensioen of toeslagen. Ook kijken zij naar het recht op de landelijke en gemeentelijke regelingen. Het doel van deze inkomenscheck is dat u het inkomen en de regelingen waar u gebruik van kunt maken, ook echt ontvangt. Dit helpt om schulden te voorkomen of schulden niet op te laten lopen.

Heeft u vragen voor de Sociaal Raadslieden?

Eén van de sociaal raadslieden is iedere week aanwezig op de inloopspreekuren Grip op Geld. U bent daar van harte welkom en u kunt zonder afspraak terecht.

  • Driebergen: dinsdag 10.00-11.30 uur in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164
  • Doorn: donderdag 10.00-12.00 uur in Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2

U kunt ook naar het inloopspreekuur bij de Sociaal Raadslieden in Zeist. 

Op: www.sociaalraadsliedenzeist.nl(externe link) vindt u meer informatie over deze inloopspreekuren. U kunt hen ook bellen van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur op 030 692 42 35.