Maandag 27 november was het gezellig druk bij ’t Hoge Licht in Driebergen. Nadat buurthuis De Brug haar deuren sloot, misten de buurtbewoners een plek om samen te komen en activiteiten te ondernemen. Dit hadden ze ook via een petitie bekendgemaakt bij het college van burgemeester en wethouders.

Wethouder Gerrit Boonzaaijer verwelkomde maandag de aanwezigen. Hij bracht het goede nieuws dat de gemeente, in overleg met ’t Hoge Licht en tijdelijk coördinator Heidi van Keulen, ervoor zorgt dat er, in ieder geval t/m maart 2024, ruimte is voor ontmoeting en activiteiten. In de tussentijd wordt er naar een duurzame oplossing gezocht.  

De wethouder bedankte de vrijwilligers en buurtbewoners voor hun inzet om dit onder de aandacht te brengen. Hij benadrukte dat de grote opkomst getuigt van de behoefte aan een ontmoetingsplek in Driebergen.

Afwisselend programma

‘t Hoge Licht is open op dinsdagochtend en donderdagmiddag. Er is een afwisselend programma waarbij er op dinsdag ruimte is voor spelletjes, bingo of handwerken, uiteraard onder het genot van een kop koffie. Donderdagmiddag kunt u er terecht voor een lekkere kom soep, gevolgd door een potje sjoelen of een spelletje rummikub. U kunt ook uw schilderspullen meenemen, zodat we gezellig kunnen schilderen met elkaar.

Meedoen of activiteiten organiseren?

Wilt u meedoen met de activiteiten of wilt u zelf iets organiseren? Wandel binnen op dinsdagochtend tussen 09.30 - 12.00 uur of donderdagmiddag tussen 12.30 - 16.00 uur in ’t Hoge Licht, Klaproos 2 of neem contact op met heidi.vankeulen@heuvelrug.nl of bel 06 28 24 22 50.

Wethouder Gerrit Boonzaaijer spreek bij de voortzetting activiteiten buurthuis in Driebergen