Op dit moment krijgen de oudste inwoners in onze dorpen een oproep van de GGD om een afspraak te maken om zich te laten vaccineren tegen COVID-19/corona. Omdat er dicht bij huis nog geen vaccinatielocatie is, zijn deze afspraken nu meestal in Houten of Utrecht.

In onze dorpen helpen wij elkaar. Daarom zijn de meeste ouderen in staat de vaccinatielocatie te bereiken met hulp van familie, vrienden, buren of soms ook zelfstandig met eigen vervoer of het OV. Daarnaast kan voor vervoer in de regio ook gebruik worden gemaakt van de Regiotaxi of de belbus. Iedereen kan gebruik maken van de Regiotaxi. Voor informatie kunt u contact opnemen met Regiotaxi Eemland-Heuvelrug (0900) 11 22 44 5 of www.rteh.nl. Voor lokaal vervoer kunt u ook  gebruik maken van de Belbus. Voor meer informatie zijn de planners iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 8.30 - 11.30 uur via (0343) 52 30 04.  

Mocht het reizen naar de vaccinatieplek voor u of iemand in uw omgeving toch een probleem opleveren, neem dan contact op met onze sociale dorpsteams. Zij kunnen u helpen met vervoer naar de vaccinatielocatie. De dorpsteams zijn bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur op telefoonnummer (0343) 56 58 00.