De mantelzorgcontactgroepen dementie hebben een zomerstop (het waren maandelijkse bijeenkomsten, geen bijeenkomsten in juli-augustus-september). Ze gaan in oktober weer verder. Uitnodigingen volgen na de zomer.

Voor mantelzorgers in de Utrechtse Heuvelrug die zorg hebben voor een naaste met dementie zijn er twee contactgroepen. Er is een groep voor mantelzorgers met een partner met dementie, en een groep met een ouder met dementie. In beide groepen is plek voor nieuwe deelnemers.

Centraal staat het delen van ervaringen. Ervaringen delen met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, kan steun en nieuwe inzichten geven. De contactgroepen zijn een samenwerkingsverband van Humanitas, Stichting Sociale Dorpsteams, Vitras, ISZ De Brug.

Coronaproof wandelen

Vanwege de coronasituatie wordt er door de contactgroepen gewandeld. In mei en juni gaan de twee groepen samen wandelen, uitwisseling tussen de verschillende deelnemers kan ook zinvol zijn. Voorlopig zal worden gewandeld op de derde woensdag in de maand. Na een kort gezamenlijk moment wordt (met in achtneming van de dan geldende coronaregels) een prachtige wandeling gemaakt door de Kaapse bossen. De wandeling wordt begeleid door Hannie Kraan van Humanitas. Vanwege corona is vooraf aanmelden verplicht.