Jaarlijks organiseren de sociaal makelaars van de Sociale Dorpsteams en de gemeente in november de Week van de Mantelzorg. Alle mantelzorgers die bij de gemeente bekend zijn en degenen aan wie zij mantelzorg verlenen worden uitgenodigd en in het zonnetje gezet. Ieder jaar staat een ander thema centraal.

Week van de Mantelzorg 2021

Mantelzorg is van onschatbare waarde en in deze coronatijd hebben mantelzorgers het er niet makkelijker op gekregen.
Van maandag 8 tot en met zondag 14 november is de jaarlijkse Week van de Mantelzorg in de Utrechtse Heuvelrug.
Een week waarin we mantelzorgers willen waarderen en in het zonnetje zetten.

Ongeveer vijf miljoen Nederlanders zijn mantelzorger. Nu we voorzichtig de balans opmaken van een lange periode vol beperkende maatregelen, kan het niet anders dat de cijfers nóg hoger uit vallen. Mantelzorgers zijn onzichtbare helden!
Ze bieden zorg aan hun partner, familie, vriend of buur die hulp nodig heeft vanwege beperkingen, ziekte of ouderdom.

Wat gebeurt er in de Week van de Mantelzorg?

Aandacht vragen voor iedereen die zorgt. Samen met tientallen organisaties en ondernemers op de Heuvelrug laten we zien hoe bijzonder dat is. In de Special Week van de Mantelzorg 2021 staat het overzicht van de activiteiten van de organisaties voor hun mantelzorgers. Daarnaast is er een overzicht van activiteiten voor alle mantelzorgers, zoals Samen Soepen of een gezamenlijke lunch. Ook zijn er initiatieven waarbij mantelzorgers cadeaupakketten kunnen ontvangen.

Voor jonge mantelzorgers zijn er ook activiteiten, bijvoorbeeld een theekransje en initiatieven van het jongerenwerk in de verschillende dorpen. 

Bent u geen mantelzorger, maar kent u er een?

Neem hem of haar dan mee voor een uitje, haal een presentje of verras de mantelzorger op een andere manier.