Logo Sociale Dorpsteams

Hulp bij echtscheiding

Gaat u scheiden of uit elkaar, en bent u bezorgd over de impact hiervan op uw kinderen? Schade bij kinderen door scheidingen van ouders moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Op de onderstaande websites staat veel informatie die u kan helpen, en u kunt natuurlijk ook contact opnemen met de Sociale Dorpsteams.

Hoe gaat een scheiding?

Bent u getrouwd, dan moet u scheiden via de rechtbank. Uw geregistreerd partnerschap kunt u via een notaris of advocaat ontbinden. Maar alleen als u het met elkaar eens bent en als u geen kinderen heeft. Zijn er wel minderjarige kinderen of wil een van u het partnerschap niet beëindigen, dan ontbindt u uw geregistreerd partnerschap via de rechter.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u veel informatie over scheiden(externe link) en wat er allemaal bij komt kijken. 

Kenniscentrum Kind en Scheiding

Jaarlijks krijgen ongeveer 86.000 kinderen te maken met de (echt)scheiding van hun ouders. Vaak verloopt de scheiding goed, soms wat moeizamer. Kenniscentrum Kind en Scheiding helpt je op weg en biedt advies voor, tijdens of na een scheiding.

Op de website van het Kenniscentrum(externe link) vindt u uitgebreide informatie voor ouders, kinderen en professionals.