De Sociale Dorpsteams helpen u en denken met u mee. U krijgt een afspraak met een medewerker die de juiste ervaring heeft voor uw situatie.

Op werkdagen kunt u tussen 09.00 - 13.00 uur bellen naar (0343) 56 58 00. Of u gebruikt het contactformulier(externe link).

De inloopspreekuren en Grip op Geld van de Sociale Dorpsteams zijn open. U kunt informatie of hulp vragen op het gebied van jeugdhulp, welzijn, ouderenzorg en financiën. Gedurende de corona-maatregelen vinden deze spreekuren plaats op drie locaties. Inwoners uit Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg kunnen dus ook naar de inloopspreekuren in Amerongen, Doorn of Driebergen-Rijsenburg.

Amerongen

Dinsdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur in de Bibliotheek, Allemanswaard 51

Doorn

Donderdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur in de Cantina van het Cultuurhuis, Kerkplein 2.

Driebergen-Rijsenburg

In Driebergen-Rijsenburg zijn er twee inlopen. 

  • Op dinsdag is het financiële spreekuur Grip op Geld tussen 10:00 en 11:30 uur in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164.
  • Op woensdag tussen 09:30 en 12:30 uur kunt u terecht voor overige vragen in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164.

Corona

De Sociale Dorpsteams houden zich aan de richtlijnen van het RIVM. Dat vragen wij ook van onze bezoekers. Inwoners kunnen ook bellen naar de Sociale Dorpsteams op werkdagen tussen 09.00 uur en 13.00 uur via (0343) 56 58 00.

Informele hulp

Er zijn allerlei initiatieven en organisaties die u of jou willen helpen. Op deze pagina hebben we hiervan een overzicht gemaakt.

"Lastige brief gekregen, of verandert er iets in je leven? Kom naar de inloop!"

De inlopen zijn dus weer open en dat is goed nieuws, legt Lars van den Sigtenhorst uit. Hij is consulent bij de Sociale Dorpsteams en betrokken bij de inloop in Doorn. ,,We zitten daar met mensen van verschillende organisaties, zodat we inwoners goed kunnen helpen op het gebied van jeugdhulp, welzijn, ouderenzorg en financiën. Als er grote dingen veranderen in het leven, je wordt bijvoorbeeld zwanger of gaat scheiden, krijg je ook te maken met andere zaken, zoals belastingen, toeslagen, bijdragen. En de brieven daarover zijn niet altijd makkelijk te begrijpen.”

In de helft van alle gevallen kunnen inwoners ter plekke geholpen worden, en anders worden ze naar de juiste plek doorverwezen. Mensen wachten vaak te lang met hulp zoeken, weet Lars: ,,Als je lastige post te lang laat liggen, worden de problemen vaak veel groter. Dat proberen wij te voorkomen. Door mensen sneller en laagdrempeliger hulp te bieden.” Bijvoorbeeld door een ouder die werkloos raakt maar wel wil dat de kinderen nog kunnen blijven voetballen, te helpen met een aanvraag bij het jeugdsportfonds. ,,Als er iets speelt of verandert, kom gewoon naar ons toe. We staan voor iedereen klaar. We helpen jullie graag vooraf, om problemen te voorkomen.”