De Sociale Dorpsteams helpen u en denken met u mee. U krijgt een afspraak met een medewerker die de juiste ervaring heeft voor uw situatie. Op werkdagen kunt u tussen 09.00-13.00 uur bellen naar (0343) 56 58 00. Of gebruik het contactformulier(externe link).

Inloopspreekuren grip op geld

De inloopspreekuren en Grip op Geld van de Sociale Dorpsteams zijn open. U kunt informatie of hulp vragen op het gebied van jeugdhulp, welzijn, ouderenzorg en financiën. Inwoners uit Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg kunnen dus ook naar de inloopspreekuren in Amerongen, Doorn of Driebergen-Rijsenburg.

  • Amerongen: dinsdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur in de Bibliotheek, Allemanswaard 51
  • Doorn: donderdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur in de Cantina van het Cultuurhuis, Kerkplein 2
  • Driebergen-Rijsenburg: op dinsdag is het financiële spreekuur Grip op Geld tussen 10.30 en 11.30 uur in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164
  • Driebergen-Rijsenburg: op woensdag tussen 09.30 en 12.30 uur kunt u terecht voor overige vragen in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164

Lastige brief gekregen of een verandering in het leven? Kom naar de inloop!

Lars van den Sigtenhorst is consulent bij de Sociale Dorpsteams en betrokken bij de inloop in Doorn. "We zitten daar met mensen van verschillende organisaties, zodat we inwoners goed kunnen helpen op het gebied van jeugdhulp, welzijn, ouderenzorg en financiën. Bij grote veranderingen in het leven krijg je te maken met andere zaken, zoals belastingen, toeslagen, bijdragen. En de brieven daarover zijn niet altijd makkelijk te begrijpen.

In de helft van alle gevallen kunnen inwoners direct geholpen worden. Als dat niet kan worden ze naar de juiste plek doorverwezen. Mensen wachten vaak te lang met hulp zoeken. Als lastige post te lang blijft liggen worden de problemen vaak veel groter. Met snellere en laagdrempeliger hulp is dat te voorkomen. Bijvoorbeeld door een ouder die werkloos raakt te helpen met een aanvraag bij het jeugdsportfonds zodat de kinderen kunnen blijven voetballen. Als er iets speelt of verandert, kom gewoon naar ons toe. We staan voor iedereen klaar."