Ga naar de homepage van Samenopdeheuvelrug

Over ons

Wij zijn de Sociale Dorpsteams. We denken met u mee wanneer het met u of uw gezin wat minder goed gaat. Samen zoeken we naar oplossingen die bij uw situatie passen.

Of u nu op zoek bent naar huishoudelijke hulp, zoekt naar een baan, zich eenzaam voelt, schulden hebt of vragen heeft over de opvoeding van uw kind. De Sociale Dorpsteams helpen u en denken met u mee. Maar wij nemen het niet van u over.

Onze medewerkers weten veel van onderwerpen als jeugdhulp, opvoeding, welzijn en ouderenzorg. En weten veel over vrijwilligers en organisaties. U krijgt een afspraak met een medewerker die de juiste ervaring heeft voor uw situatie. U krijgt hulp die bij u past. 

Iedereen doet mee!

Wij willen dat iedereen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug zoveel mogelijk kan meedoen. Daar zetten wij ons voor in. Hebt u steun nodig? Wij zoeken samen met u en uw omgeving naar passende oplossingen. We streven ernaar om het welzijn en de zelfstandigheid van onze inwoners te versterken en te behouden.

De Stichting Sociale Dorpsteams

In 2015 werd naast de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), ook de participatiewet en de jeugdwet door de Overheid overgeheveld werd naar de gemeentes. In 2015 werden de Sociale Dorpsteams opgericht. Er werken veel medewerkers die destijds vanuit hun werkgever waren geplaatst, zoals mensen uit maatschappelijk werk, jeugdzorg, psychiatrie en verslavingszorg. Er zijn dorpsteams in Driebergen, Maarn, Amerongen, Doorn en Leersum.

In 2017 zijn de Sociale Dorpsteams ondergebracht in een zelfstandige stichting: Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug. Ook het welzijnswerk is aangesloten. Vanwege de brede kennis, ervaring en netwerkcontacten kan er snel gewerkt worden. Elsbeth Vogel- de Groot is directeur van de Stichting, die ongeveer vijftig medewerkers heeft.

Onze visie

Wij gaan voor een samenleving waarin iedereen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug naar mogelijkheden kan meedoen en bijdragen. Daarbij gaan wij uit van wat men kan (leren).

Als u steun nodig heeft bij uw vraag, zijn wij beschikbaar om met u (en uw netwerk) te zoeken naar passende oplossingen. We streven ernaar om het welzijn en de zelfstandigheid van de inwoners van de gemeente te versterken en te behouden.