Ga naar de homepage van Samenopdeheuvelrug

Over ons

Wij zijn de Sociale Dorpsteams. We denken met u mee wanneer het met u of uw gezin wat minder goed gaat. Samen zoeken we naar oplossingen die bij uw situatie passen.

Of u nu op zoek bent naar huishoudelijke hulp, zoekt naar een baan, zich eenzaam voelt, schulden hebt of vragen heeft over de opvoeding van uw kind. De Sociale Dorpsteams helpen u en denken met u mee. Wij nemen het niet van u over, u blijft altijd zelf aan het stuur. Dat vinden wij erg belangrijk.

Onze medewerkers weten veel van onderwerpen als jeugdhulp, opvoeding, welzijn en ouderenzorg. En weten veel over vrijwilligers en organisaties. U krijgt een afspraak met een medewerker die de juiste ervaring heeft voor uw situatie. U krijgt hulp die bij u past. Als het nodig is zorgen wij dat u extra hulp of ondersteuning krijgt. We helpen u ook als de afgesproken hulp of ondersteuning niet op gang komt.

Iedereen doet mee!

Wij willen dat iedereen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug zoveel mogelijk kan meedoen. Daar zetten wij ons voor in. Hebt u steun nodig? Wij zoeken samen met u en uw omgeving naar passende oplossingen. We streven ernaar om het welzijn en de zelfstandigheid van onze inwoners te versterken en te behouden.

tafelvoetbalspel

De Stichting Sociale Dorpsteams

In 2015 werd naast de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), ook de participatiewet en de jeugdwet door de Overheid overgeheveld werd naar de gemeentes. In de Sociale Dorpsteams die in 2015 werden opgericht werken veel medewerkers die destijds vanuit hun werkgever waren gedetacheerd, zoals mensen uit maatschappelijk werk, jeugdzorg, psychiatrie en verslavingszorg. Er zijn vijf dorpsteams: in Driebergen, Maarn, Amerongen, Doorn en Leersum.

In 2017 zijn de Sociale Dorpsteams ondergebracht in een zelfstandige stichting: Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug. Ook de welzijnswerkers vanuit Welnúh zijn hierbij aangehaakt. Vanwege de brede kennis, ervaring en netwerkcontacten kan er snel geschakeld worden. Er is één werkgever voor ongeveer vijftig werknemers. Elsbeth Vogel- de Groot is directeur van de Stichting.

Onze visie

De Stichting Sociale Dorpsteams heeft deze visie:

Wij gaan voor een samenleving waarin iedereen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug naar mogelijkheden kan meedoen en bijdragen. Daarbij gaan wij uit van wat men kan (leren). Als u steun nodig heeft bij uw vraag, zijn wij beschikbaar om met u (en uw netwerk) te zoeken naar passende oplossingen. We streven ernaar om het welzijn en de zelfstandigheid van de inwoners van de gemeente te versterken en te behouden.