Inwoners van onze gemeente hebben ook in 2023 recht op de energietoeslag als het inkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm(externe link). De RSD kijkt naar het inkomen van september 2023. Het maakt niet uit of het een uitkering, werk of pensioen is.

Heeft u nog geen energietoeslag ontvangen? En denkt u wel recht te hebben op deze toeslag? Dan kunt u deze vanaf woensdag 20 december 2023 via de website van de RSD(externe link) energietoeslag 2023 aanvragen.

Geen invloed op andere toeslagen of op uitkering

Krijgt u bijvoorbeeld ook zorgtoeslag, huurtoeslag of kinderopvangtoeslag of een uitkering? De energietoeslag heeft daar geen invloed op. De zorg-, huur- of kinderopvangtoeslagen of de uitkering blijven precies hetzelfde. De energietoeslag komt er gewoon bij.

Studenten en energietoeslag

Voor studenten is er een eenmalige tegemoetkoming energiekosten 2023 via DUO. Zij krijgen € 400 op hun rekening gestort. Als zij recht hebben op deze bijdrage ontvangen zij hierover bericht via DUO.

Financiële hulp nodig?

Als de stijgende energieprijzen zorgen voor financiële problemen kunnen inwoners voor advies en ondersteuning terecht bij de afdeling Schulddienstverlening van de RSD via 030 – 692 95 00 of schuldhulp@rsdkrh.nl(externe link).

Vragen?

Zijn er nog vragen over de Energietoeslag 2023? Dan staan wij voor u klaar. U kunt met ons bellen via het nummer 06 14 20 86 26 of mailen naar energietoeslag@rsdkrh.nl(externe link).

Meer informatie over de energietoeslag 2023(externe link) 

Financiële hulp nodig?

Bent u financieel in de problemen gekomen? Dan kunt u voor advies en ondersteuning terecht bij de afdeling Schulddienstverlening van de Regionale Sociale Dienst. Hiervoor kunt u op werkdagen bellen naar 030 692 95 00 of mailen naar schuldhulp@rsdkrh.nl

Ook via ons als stichting Sociale Dorpsteams zijn er verschillende mogelijkheden u te ondersteunen bij financiële problemen door stijgende energielasten. Consulenten kijken samen met u naar uw vraag en wat we voor u kunnen doen. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 13.00 uur via (0343) 56 58 00 of vul het contactformulier in(externe link). Er wordt direct gekeken hoe u het best geholpen kunt worden met uw hulpvraag.