Voor onze locatie in Amerongen van Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug zoeken wij een Consulent Wmo (28 uur per week)

Wie zijn wij?

Wij zijn de Stichting Sociale Dorpsteams. In opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug voeren wij taken uit op het gebied van de Wmo, Jeugdwet en Welzijn. We werken voor en samen met de inwoners van de Utrechtse Heuvelrug en werken aan een sterke lokale samenleving. We geven advies en informatie, waarbij we aandacht hebben voor toeleiding tot informele ondersteuning. We bieden basishulp en leiden toe tot een Wmo- of Jeugdhulpvoorzieningen, jongerenwerk en indien nodig coördineren we de zorg en dienstverlening.  

Dit doen we vanuit drie dorpsteams met elk een eigen werkgebied. Omdat we een kleine organisatie zijn is er veel ruimte voor eigen initiatief, zijn we flexibel en kunnen we voortvarend handelen. Onze teams bestaan uit collega’s die daar sterk in zijn, zowel individueel als samen. We zijn de spin in het sociale web in onze dorpen.

Wat ga je doen?

Na een hulpvraag van een inwoner ga je bij de inwoner thuis langs voor een brede uitvraag. Vanaf het eerste contact sta je naast de, met name oudere, inwoner en kijk je samen naar de hulpvraag, met in het achterhoofd jouw kennis over de wet- en regelgeving op het gebied van Wmo, WLZ en Zorgverzekeringswet. Je brengt de situatie zo compleet mogelijk in kaart en signaleert onderliggende problematiek. Na het huisbezoek volgt de administratieve afhandeling, waarbij je een verslag en plan met doelen opstelt. Je coördineert de zorg, bereidt wanneer nodig een aanvraag voor een Wmo-voorziening voor en voorziet deze van een advies richting de gemeente. De gemeente maakt vervolgens de beschikking, waarna jij het verder regelt. Dit kan ook betekenen dat bepaalde zaken niet geregeld kunnen worden en je dit dient te communiceren aan de inwoner. In het totale proces heb je contact met diverse externe zorgpartijen.

Het accent in deze rol ligt op de klassieke Wmo-taken, zoals huishoudelijke hulp, woningaanpassingen, rolstoelen, trapliften en vervoer. Daarnaast komen veilig thuis meldingen, dagbesteding en begeleiding ook af en toe voor. Het kan voorkomen dat je overlap hebt met andere expertises, zoals OGGZ en Jeugd. Daarin zoek je collega’s op om samen op te trekken. Naast je reguliere werk kan je deelnemen aan projecten of groepen ter verbetering van processen, ondersteuning van collega’s of inhoudelijke casuïstiek. Je krijgt de ruimte om je werk zo breed mogelijk in te vullen. Kortom, een veelzijdige baan!

Wie ben jij?

Je bent een professional met een lerende, onderzoekende houding. Je kunt zowel zelfstandig als samenwerken en weet makkelijk contact te leggen met de inwoners. Je weet met tegenstrijdige belangen om te gaan en in je communicatie ben je helder en volledig, zowel mondeling als schriftelijk.

We verwachten dat je een afgeronde Hbo-opleiding hebt, in de richting van Wmo, MWD, SPH, Social Work, Ergotherapie of iets soortgelijks.

Bij voorkeur heb je ervaring met de Wmo, maar mocht je geen gerichte Wmo-opleiding hebben gedaan en vanuit intrinsieke motivatie hierin willen werken, schroom dan zeker niet te reageren!

Wat bieden wij?

Bij ons ontvang je een prima salaris (schaal 9, cao Sociaal Werk), een individueel keuzebudget en loopbaanbudget én hybride werken is de standaard.  Daarnaast bieden we professionele én enthousiaste collega’s die werken in integrale Dorpsteams en expertiseteams (Wmo, OGGZ, Jeugd, Welzijn), werkbegeleiding en intervisie. Ons streven is een langdurige werkrelatie aan te gaan. In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, waarna de mogelijkheid bestaat deze om te zetten tot een vaste aanstelling.  

Heb je interesse? 

Wij kijken uit naar jouw reactie! Dit mag door het sturen van je cv en korte motivatie ter attentie van Hendriet Borreman (Teamleider en expertise Volwassenen). Solliciteren kan via sollicitaties@samenopdeheuvelrug.nl.  

Heb je nog inhoudelijke vragen? Dan kan je terecht bij Hendriet Borreman (Teamleider en expertise Volwassenen) op telefoonnummer 06-23000429.