Grip op geld is een samenwerking van Sociaal Raadslieden, Formulierenbrigade RSD, Schulddienstverlening RSD, Schuldhulpmaatje, Humanitas Thuisadministratie en de Sociale Dorpsteams.

euromunt onder vergrootglas

Uw situatie is veranderd

Trouwen, samenwonen, scheiden, overlijden, baanverlies, een kindje krijgen of andere situaties. Dit heeft effect op geldzaken. Tel daarbij de hogere energiekosten en duurdere boodschappen op. Dan kunt u het overzicht kwijtraken. Of vaker het gevoel hebben te weinig geld te hebben om alle kosten te betalen. Kom dan naar het inloopspreekuur Grip op Geld om samen met een deskundige naar uw situatie te kijken.

Inloopspreekuur Grip op Geld voor financieel advies

Het Sociale Dorpsteam organiseert enkele keren per week een inloopspreekuur Grip op Geld. Hier kunt u uw vragen stellen over geldzaken. Dit inloopspreekuur is er voor alle inwoners. Ook als u een betaalde baan heeft, kunt u hier vragen stellen over budgetteren, brieven over financiën, het invullen van formulieren, belastingaangiften en betalingen, afbetalingen of over (beginnende) schulden.

  Inloopspreekuur Grip op Geld

  • Amerongen: dinsdag 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek, Allemanswaard 51
  • Doorn: donderdag 10.00-12.00 uur in de Cantina van het Cultuurhuis, Kerkplein 2
  • Driebergen: dinsdag 10.00-11.30 uur in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164

  Laat een inkomenscheck doen

  Sociaal Raadslieden(externe link) kunnen een inkomenscheck doen op uw inkomen. De hoogte van uw loon, uitkering, pensioen of (belasting)toeslagen kan worden gecheckt. U kunt ook de toepassing van regelingen door de overheid of gemeente laten bekijken. Bijvoorbeeld of de beslagvrije voet klopt. Het doel van de check is te bekijken of u de toeslagen en regelingen gebruikt, die voor u van toepassing zijn. Dit kan ook helpen om schulden te voorkomen of schulden niet op te laten lopen. Er kan ondersteuning bij schuldhulpverlening worden gegeven of bij het voorkomen van schulden. Dus kom naar Grip op Geld.

  DigiD

  Neem uw DigID mee. Dan kunnen de medewerkers u zo goed mogelijk ondersteunen. Nog geen DigID? Vraag deze dan aan via www.digid.nl(externe link).

  Moeite met aanvragen DigID? 

  De medewerkers helpen u bij het aanvragen van DigiD.

  Geldfit

  Op geldfit.nl(externe link) vindt u gratis informatie over geld in uw situatie. Ze wijzen u de weg met tips of een persoonlijk advies. U kunt ook direct anoniem contact opnemen via 0800-8115(externe link)

  Geldfit wordt gemaakt door Stichting NSR(externe link), de Nederlandse Schuldhulproute.