Hersteloperatie Kinderopvangtoeslag

Bent u als ouder, kind of ex-partner getroffen door problemen met de kinderopvangtoeslag? Via de gemeente kunt u brede ondersteuning krijgen op de vijf leefgebieden financiën, gezondheid, wonen, werk en zorg en gezin.

Wat kunnen we voor u doen?

Nadat u erkend gedupeerd bent ondersteunen wij u bij het maken van een nieuwe start. Bijvoorbeeld door te bespreken in welke van de vijf leefgebieden u behoefte heeft aan ondersteuning. Zo hopen we die nieuwe start mogelijk te maken. Dit leggen we vast in een plan van aanpak. Hulp die is afgestemd op uw situatie.

Neem contact op met de Stichting Sociale Dorpsteams. Wij zijn bereikbaar tussen 09.00-13.00 uur via (0343) 56 58 00. Of gebruik het contactformulier.

De Kindregeling: brede ondersteuning kinderen gedupeerde ouders

Zijn jouw ouders gedupeerd door de toeslagenaffaire? En ben je geboren tussen 1 januari 1984 en 5 november 2022? Voor jou is er dan de kindregeling. De Belastingdienst stuurt je een brief over de kindregeling. Hierin staat informatie over het geldbedrag dat je krijgt. Naast het geldbedrag kun je ook brede ondersteuning krijgen van de gemeente.

Sinds kort is er voor kinderen van gedupeerde ouders ook een schuldregeling mogelijk. Wil je in gesprek om te onderzoeken of je voor een schuldregeling in aanmerking komt? Neem dan contact op met de Stichting Sociale Dorpsteams. Zij zijn bereikbaar tussen 09.00-13.00 uur via (0343) 56 58 00. Of gebruik het contactformulier. In de video over de Kindregeling hoor je meer over de regeling.

Brede ondersteuning aan ex-toeslagpartners

Sinds juli 2023 is er ook een herstelregeling voor ex-toeslagpartners van gedupeerde ouders. Vanaf september 2023 ontvangen de eerste ex-toeslagpartners die bij de Belastingdienst bekend zijn automatisch een brief om zich aan te melden voor deze regeling. 

Heeft u in januari 2024 nog geen brief ontvangen? Dan kunt u vanaf eind januari op HerstelToeslagen.nl zien wat u kunt doen om in aanmerking te komen voor deze regeling.

De ex-toeslagpartner regeling bestaat uit:

  • een compensatiebedrag van €10.000
  • brede ondersteuning van de gemeente
  • hulp bij schulden
  • hulp bij schade

Bent u ex-toeslagpartner en wilt u in aanmerking komen voor de brede ondersteuning? Meld dit dan bij de aanmelding bij de Belastingdienst nadat u de brief ontvangen hebt. U kunt ook zelf contact opnemen met de Sociale Dorpsteams en vragen naar brede ondersteuning. Zij zijn bereikbaar tussen 09.00-13.00 uur via (0343) 56 58 00 of gebruik het contactformulier.