Jeugdconsulent (28-32 uur per week)

Voor meerdere locaties van Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug zoeken wij een Jeugdconsulent (28-32 uur per week).

Wie zijn wij?

Iedereen is van betekenis. Met die gedachte zetten wij ons in voor een vitale en veilige samenleving. Altijd vanuit onze expertise en passie voor ons vak. Wij zijn de Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug en werken in opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. We bieden basishulp en leiden toe tot een Wmo-, OGGZ- of Jeugdhulpvoorziening, jongerenwerk en sociale netwerken in de dorpen. Indien nodig coördineren we de zorg en dienstverlening. We werken preventief, creatief en geven vertrouwen. We observeren, activeren en creëren kansen. Zo versterken we samen met de inwoners de sociale basis.

Dit doen we vanuit drie dorpsteams met elk een eigen werkgebied. Omdat we een kleine organisatie zijn is er veel ruimte voor eigen initiatief, zijn we flexibel en kunnen we voortvarend handelen. Onze teams bestaan uit collega’s die daar sterk in zijn, zowel individueel als samen. We zijn de spin in het sociale web in onze dorpen.

Wat ga je doen?

Als Jeugdconsulent maak je goede ondersteuning op tijd en dichtbij mogelijk voor jeugdigen en gezinnen die dit nodig hebben. Meestal ga je op gesprek bij inwoners en onderzoek je samen wat er precies aan de hand is. Door een brede uitvraag op de zorgen en krachten breng je de situatie zo compleet mogelijk in kaart. Je stelt samen met de jeugdige en ouders een plan op maat op en biedt ondersteuning. Je signaleert de veiligheid van kinderen en stelt zo nodig een veiligheidsplan op. Je coördineert de zorg en zet gespecialiseerde hulp in mocht dit nodig zijn. Als Jeugdconsulent heb je een nadrukkelijke rol als de veiligheid van kinderen in het geding komt, je treedt hierin op als consulent van de casus en werkt daarin nauw samen met Veilig Thuis en/of SAVE.

Wie ben je?

Je bent een professional met een lerende en onderzoekende houding. Je kunt zelfstandig werken en weet ook op tijd hulp te vragen. Je kunt normaliseren, denkt in mogelijkheden en werkt empowerend. Je hebt ervaring met risico-inschatting, kennis van relevante hulpverleningstheorieën en methodieken. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Bij voorkeur heb je ervaring met het werken volgens 1 gezin, 1 plan, 1 regisseur. Ook heb je bij voorkeur ervaring met cultuursensitief werken en kun je je goed uitdrukken in het Engels.

Verder nog iets?

Ja zeker! We verwachten dat je relevant en minimaal HBO-opgeleid en SKJ-geregistreerd bent. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je relevante werkervaring hebt. Het is een pre als je kennis en ervaring hebt met wet- en regelgeving op het gebied van Jeugdhulp en PGB.

Wat bieden wij?

We zoeken voor meerdere locaties een Jeugdconsulent. De uren liggen tussen de 28 en 32 uur. Bij ons ontvang je een prima salaris (schaal 9, cao Sociaal Werk), 16,4% van je salaris aan individueel keuzebudget en mogelijkheden om je verder te professionaliseren via een loopbaanbudget. Daarnaast bieden we professionele én leuke collega’s die werken in integrale Dorpsteams en expertiseteams (Wmo, Jeugd, Welzijn), werkbegeleiding en intervisie. Ons streven is een langdurige werkrelatie aan te gaan. In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, waarna een vaste aanstelling tot de mogelijkheden behoort.

Heb je interesse?

Wij kijken uit naar jouw reactie! Dit mag door het sturen van je cv en korte motivatie ter attentie van Hendriët Borreman (Teamleider) via sollicitaties@samenopdeheuvelrug.nl. Voor inhoudelijke vragen kan je terecht bij Mike Cretier (teamleider met expertise jeugd) of Hendriët Borreman (teamleider), te bereiken op telefoonnummer 0343 56 58 00.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs.