De Regiotaxi is openbaar vervoer van deur tot deur met taxi’s of taxibusjes. In de regiotaxi is plaats voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Iedereen kan van de regiotaxi gebruik maken.

Regiotaxi Eemland-Heuvelrug doet het regiotaxivervoer in onze gemeente. Een rit kan een uur van tevoren aangevraagd worden. Voor de ritten wordt een openbaar vervoertarief gerekend. Voor informatie kunt u contact opnemen met Regiotaxi Eemland-Heuvelrug (0900) 11 22 44 5 of www.rteh.nl.

Betalen

U kunt op verschillende manieren betalen. Contant (het liefst gepast) en soms ook pinnen. Reist u vaker met de taxi? Met een vervoerspas kunt u de kosten ook maandelijks van uw rekening af laten schrijven via automatische incasso. Meer informatie over het gebruik van de automatische incasso leest u op www.rteh.nl.

Wmo-vervoerspas

Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een Wmo-vervoerspas. Hiermee kunt u – tot een maximaal aantal zones – met korting reizen. De Sociale Dorpsteams kunnen u informeren en met u bekijken of u in aanmerking komt voor een Wmo-vervoerspas of dat er andere oplossingen mogelijk zijn.