Het consultatiebureau regelt de vaccinaties, volgt de ontwikkeling van uw kind en beantwoordt vragen over opgroeien. In onze gemeente is de GGD(externe link) verantwoordelijk voor het consultatiebureau. Na de geboorteaangifte van uw kind bij de gemeente neemt het consultatiebureau contact met u op.

Hoe werkt het?

Het consultatiebureau maakt met u een afspraak huisbezoek voor de gehoortest en de hielprik. U maakt dan meteen kennis met de jeugdverpleegkundige. Zij geeft informatie over de gezondheidszorg die wordt gegeven vanuit het consultatiebureau en voorlichting over de eerste tijd met uw baby. Het consultatiebureau houdt de ontwikkelingen van uw kind bij. Als uw baby 4 weken oud is gaat u voor het eerst naar het consultatiebureau. Daar wordt uw baby wordt gewogen en gemeten. Er wordt gekeken hoe het met u en uw baby gaat en natuurlijk kunt u vragen stellen. Na elke afspraak krijgt u een vervolgafspraak mee. Deze zorg is gratis.

Informatie en afspraken

Voor informatie en het maken of wijzigen van afspraken kunt u op werkdagen van 08.00-17.00 uur bellen met de jeugdgezondheidszorg van de GGD via (033) 460 00 46 of jeugdgezondheidszorg@ggdru.nl. Kijk voor meer informatie over de jeugdgezondheidszorg op www.ggdru.nl(externe link).