Schakelt u de hulp van de Sociale Dorpsteams? Dan krijgt u een gesprek met een medewerker. Hij of zij maakt daarna een Plan op Maat. Heeft u zelf al een idee over de hulp of ondersteuning die u (of uw gezin) nodig heeft? Dan kunt u alvast een persoonlijk plan of een familiegroepsplan maken. De medewerker van de Sociale Dorpsteams gebruikt dit plan dan bij het opstellen van het 'plan op maat'.

Het helpt ons om sneller een duidelijk beeld van uw situatie te krijgen. U hoeft dit niet te doen, het is uw eigen keuze.

Persoonlijk plan

Wilt u hulp of een hulpmiddel uit de Wmo dan kunt u zelf vast een persoonlijk plan maken. U mag zelf bepalen hoe uw plan eruit ziet. Bekijk een voorbeeld op familiemaakteigenplan.nl.

Familiegroepsplan

Ook voor hulp vanuit de Jeugdwet kunt u een familiegroepsplan maken. Hierin beschrijft u welke problemen uw kind of uw gezin heeft, welke hulp nodig is en wie de hulp geeft. Ouders, familieleden of andere direct betrokkenen kunnen een familiegroepsplan maken. Zo kunt u meedenken en helpen aan een oplossing. Download ons voorbeeld onderaan deze pagina.

Binnen zeven dagen na melding indienen

Geef bij de melding wel meteen aan dat u zelf een plan gaat maken. Heeft u de melding voor zorg of ondersteuning bij ons gedaan? U heeft dan zeven dagen de tijd om het plan in te dienen. Als het nodig is dan plannen wij hierna een huisbezoek in.

Plan opsturen

U stuurt uw plan per e-mail of per post naar Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug, Postbus 155, 3940 AD Doorn.

Hulp nodig bij het plan?

U kunt natuurlijk iemand vragen u te helpen bij uw plan. Bijvoorbeeld een familielid, een bekende of een al betrokken hulpverlener. Ook kunt u een onafhankelijke cliƫntondersteuner van Stichting MEE inschakelen.