Stages voor MBO en HBO

Het jongerenwerk speelt een belangrijke rol bij de Sociale Dorpsteams. Daarom zijn wij altijd op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste stagiaires uit het MBO en HBO. 

Wat ga je doen als stagiair(e)

Het belangrijkste onderdeel van je werk is contact leggen met (groepen) jongeren van verschillende achtergronden. Een positieve band met je doelgroep op kunnen bouwen is noodzakelijk. Samen met je collega’s daag je deze jongeren uit om hun vaardigheden en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Als het nodig is zoek je samenwerking met andere bijvoorbeeld sportverenigingen, hulpverlening en de politie. Je werkt samen met de consulenten van het Dorpsteam.

Wanneer en waar werk je

Je werkt zowel vanuit de jongerenlocatie en op straat. De werktijden zijn ’s avonds en overdag en heel soms in het weekend.

Ben je op zoek naar een stageplek?

Voor meer informatie stuur je een berichtje naar een van de jongerenwerkers. Je kunt ook kijken op de website van Stagemarkt(externe link). Gebruik dan de zoekopdracht 'sociale dorpsteams'.

Maatschappelijke stage (MAS)

De stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug organiseert de maatschappelijke stage samen met de drie middelbare scholen op de Heuvelrug:

  • NXT Maarsbergen
  • NXT Doorn
  • Revius Lyceum Doorn

Wat zijn maatschappelijke stages?

Maatschappelijke stage gaat om het doen van vrijwilligerswerk. Leerlingen van de middelbare scholen worden ingezet bij vrijwilligersorganisaties.

Waarvoor is de maatschappelijke stage?

Vrijwilligerswerk is belangrijk voor de samenleving. Veel organisaties en mensen zijn ermee geholpen. Door een maatschappelijke stage te doen leer je dat het doen van vrijwilligerswerk leuk en leerzaam is. Zo leer je:

  • Maatschappelijke organisaties beter kennen
  • Hoe je andere mensen kan helpen en iets voor hen kan betekenen
  • Krijg je begrip voor mensen die anders zijn
  • Dat het fijn is om iemand anders te helpen

Vragen?

Heb je vragen over de maatschappelijke stages? Neem dan contact op met Jelle Rijssemus via jelle.rijssemus@samenopdeheuvelrug.nl.

Je maatschappelijke stage bij het jongerenwerk doen? 

Ook bij het jongerenwerk zijn er meerdere plekken voor het doen van de maatschappelijke stage. Vraag aan een van de jongerenwerkers uit jouw dorp of er nog plek is.