We merken het allemaal: dagelijkse boodschappen worden duurder. Steeds meer gezinnen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Zij kunnen een beroep doen op de Voedselbank. 

Wat zit er in het boodschappenpakket?

Het boodschappenpakket is iedere week op vrijdagochtend op te halen bij het uitgiftepunt in Doorn of Leersum. In het pakket zitten verse producten zoals melk, brood, eieren en groenten en houdbare producten zoals broodbeleg, pasta, koffie en thee. Iedere week zitten er andere producten in het pakket. Hoe meer mensen in het gezin, hoe groter het pakket. Gemiddeld scheelt het per week wel €40 tot €50.

Kan ik ook een boodschappen van de voedselbank krijgen?

Elk gezin ziet er anders uit. Alleenstaanden komen in aanmerking voor een boodschappenpakket wanneer zij per maand minder dan € 300 aan boodschappen te besteden hebben. Voor ieder extra persoon in het huishouden is dit bedrag € 110 hoger. Een boodschappenpakket aanvragen doet u via Grip op Geld. Zij beoordelen of u hiervoor in aanmerking komt. U kunt terecht bij een van de inloopspreekuur hieronder.

Grip op Geld inloopspreekuren

  • Amerongen: dinsdag 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek, Allemanswaard 51
  • Doorn: donderdag 10.00-12.00 uur in Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2
  • Driebergen: dinsdag 10.00-11.30 uur in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164

Hoe werkt de voedselbank?

De Voedselbank Utrechtse Heuvelrug bestaat al langer dan 10 jaar. Elke week zorgen zij voor boodschappenpakketten voor inwoners onder de armoedegrens. Landelijke of lokale ondernemers en bewoners bieden de levensmiddelen voor deze boodschappenpakketten gratis aan. Een groep vrijwilligers haalt de producten op, pakt de pakketten in en geeft ze aan de inwoners.